Gesprek met Rob van Vijfeijken – CFO A&M Groep

Gesprek met Rob van Vijfeijken – CFO A&M Recycling

A&M Recycling ging live met 21QUBZ op 1 maart 2021. Circa 2 jaar na livegang hebben wij een gesprek met Rob van Vijfeijken, CFO van de A&M Groep.

 

 

Waarom hebben jullie destijds gekozen voor 21QUBZ?

Met de A&M Groep (A&M Recycling en In2Waste) zijn wij continu bezig om onze dienstverlening te verbeteren. Vanuit die gedachte zochten wij een platform dat meer geschikt was voor onze business met voldoende potentie om mee te groeien met onze ambities. 21QUBZ is een goed doordacht systeem en voldoet aan onze verwachtingen. Zo is 21QUBZ onder andere cloudbased, waardoor het altijd en overal beschikbaar is. Daarnaast is 21QUBZ ontwikkeld op een platform waarmee nieuwe functionaliteiten eenvoudig kunnen worden toegevoegd en dat geeft ons als bedrijf de slagkracht die we nodig hebben in deze tijd.

 

En hoe blik je daar nu op terug, 2 jaar na live gang van 21QUBZ?

We hebben de afgelopen 2 jaar in samenwerking met 21south mooie functionaliteiten kunnen implementeren die voor ons heel belangrijk zijn. Wij hebben bijzondere processen zoals loodsinkopen, de in- en verkoop van metalen, uitbesteed werk en soms maken we klantspecifieke uitzonderingen om onze relaties zo goed mogelijk te kunnen bedienen. Dat kan met 21QUBZ.

We zien 21QUBZ als een integraal platform om efficiënter te kunnen werken, zeker omdat het geïntegreerde modules heeft zoals de weegbrug. Dat maakt dat je als bedrijf efficiënter kunt gaan werken aangezien informatie is gekoppeld en doorwerkt. Hierdoor kunnen we nu ons acceptatieproces ook volledig binnen 21QUBZ afhandelen en daar zijn we blij mee. Daarnaast zijn andere systemen, zoals BI en ons financiële pakket, middels een API gekoppeld.

Kortom, we zijn verder gekomen met onze ambitie om onze dienstverlening te verbeteren voor onze relaties en we zien nog steeds veel mogelijkheden voor de toekomst waarbij we nog verder kunnen optimaliseren en automatiseren.

 

“De samenwerking met 21south is erg positief, we hebben veel direct contact, ze zijn snel benaderbaar. Het is meer dan een softwareleverancier en we hebben vertrouwen in elkaar” – Rob van Vijfeijken

 

Wat biedt 21QUBZ jullie nu?

21QUBZ heeft ons geholpen om efficiënter te gaan werken. Zo zijn bijvoorbeeld onze operationele administratieve processen verbeterd en gedigitaliseerd en hebben we meer inzicht in de status van onze processen. We hebben vertrouwen in onze data, waarbij met behulp van BI deze data kan worden gebruikt voor waardevolle inzichten als basis voor onze rapportages.

 

Hoe verloopt de samenwerking met 21south?

Wij zien 21south als een partner. Wij willen nog wel eens vasthouden aan ingesleten werkprocessen die moeilijk te veranderen zijn. 21south helpt ons om dit te doorbreken door samen te optimaliseren. Dit kan soms heel simpel zijn, door bijvoorbeeld nieuwe functionaliteiten van 21QUBZ na een release af te stemmen en te bespreken hoe we dit binnen onze organisatie het beste kunnen inrichten en implementeren. Dat maakt dat 21south meer is dan alleen een softwareleverancier.

 

Over De A&M Groep

De A&M Groep zamelt al sinds de oprichting in 2003 materialen en producten in. Dit zien wij niet als afval, maar als grondstof voor nieuwe toepassingen. Van traditioneel (metaal)recyclingbedrijf heeft de A&M Groep zich ontwikkeld tot toonaangevende, moderne en innovatieve speler in de circulaire economie.

De onderneming is de laatste jaren flink gegroeid; op de vijf vestigingen werken in totaal tachtig medewerkers. Die groei is ook nodig, want nog altijd neemt de stroom aan afgedankte producten en materialen toe en daarmee de behoefte om deze op een duurzame manier te verwerken.

Om onze rol in de circulaire economie te onderstrepen, richtte de A&M Groep het kennis- en innovatiecentrum In2Waste Solutions op. Dat doen we door opdrachtgevers te ondersteunen bij het opnieuw inzetten van materiaal- en productstromen. Door mee te werken aan het verlagen van de CO2-footprint, door het bieden van sociale werkgelegenheid en door strategisch te adviseren over circulair ondernemen.

 

 

Ook interessant