Gesprek met Roger Geurtz – Algemeen directeur Collin Recycling

Gesprek met Roger Geurtz  – Algemeen Directeur Collin Recycling – 28 april 2023

 

Waarom hebben jullie destijds gekozen voor 21QUBZ?

We hebben destijds goed om ons heen gekeken en we kwamen al snel bij 21south uit. De gesprekken die we met Jan hebben gehad waren erg prettig. We hebben goede demo’s ontvangen en gezien dat 21QUBZ voldoet aan de eisen en wensen. Qua prijs is het systeem ook gunstig.

Daarnaast biedt 21QUBZ een goede “user experience”. De schermen zijn erg gebruikersvriendelijk en we merkten dat we ons thuis gingen voelen met 21QUBZ, maar ook met 21south als bedrijf. Al met al gaf ons dat een heel goed gevoel om die keuze te maken!

 

En hoe blik je daar nu op terug?

Het gehele traject is heel positief verlopen. De implementatie heeft weinig problemen opgeleverd en verliep soepel, eigenlijk al vanaf dag 1. We hebben nu hele mooie stappen vooruit kunnen zetten qua automatisering en efficiency. De planning, orderafhandeling, facturatie verloopt papierloos en is een stuk efficiënter. De manier waarop men bij Collin met 21QUBZ werkt is inzichtelijk en je ziet het direct als er orders niet goed zijn afgewerkt. Doordat de schermen zo gebruikersvriendelijk zijn kunnen we nieuwe mensen makkelijk inwerken. In een week is een nieuwe planner al op gang met 21QUBZ. Dat zegt genoeg. We zijn natuurlijk ook met de tablets gaan rijden, dat gaat zo veel sneller en beter nu, zowel met Routes en Afzet werk. Ook op gebied van klantrapportages hebben we mooie stappen kunnen maken doordat alle data beschikbaar is. We hebben met BI tools mooie rapportages kunnen maken waar onze klanten tevreden mee zijn.

We willen nu stappen gaan maken met het klantenportaal om meer gegevens digitaal met de klant te kunnen uitwisselen en we hebben de ambitie een webshop te introduceren. 21QUBZ geeft ons hiervoor een goede basis en de mogelijkheid om verder te kunnen automatiseren.

 

Hoe verloopt de samenwerking met 21south?

We hebben gekregen wat we hebben verwacht. We worden voor vol aangezien en de samenwerking voelt als een partnership. We kijken samen naar verschillende vraagstukken en dat is mooi. 21south is goed bereikbaar en we worden goed geholpen. We voelen ook de persoonlijke betrokkenheid van de consultants.

 

“21south is voor ons meer dan alleen een software leverancier!”

 

Over Collin Recycling

Collin is een van origine Venloos familiebedrijf en bestaat sinds 1798. Als allround inzamelaar en bewerker van reststoffen is Collin de economisch, milieu hygiënisch en maatschappelijk verantwoorde oplossing voor al uw reststoffen.

Sinds de oprichting dragen zij zorg voor een schonere leefomgeving en beter milieu. Collin is daarmee wellicht het oudste, nog bestaande recyclingbedrijf van Nederland dat nog steeds in familiebezit is. Collin startte ooit met de inzameling van glas en het importeren van vulmateriaal uit Afrika ten behoeve van respectievelijk de glasindustrie en de meubelindustrie. In de loop van de jaren zijn de recycle-activiteiten sterk uitgebreid en hebben zij talloze andere services toegevoegd.

Vanaf begin 2016 werken zij onder de pay-off ‘Partner in processing and raw materials’. Vandaag de dag beschikt Collin over een 7 hectare groot bedrijfsterrein met een multifunctioneel reststoffencentrum. Hier werken circa 35 vakkundige medewerkers. In ruim tweehonderd jaar is Collin uitgegroeid tot een zeer vakkundig afvalverwerkingsbedrijf, dat heden ten dage beschikt over een verwerkingscapaciteit van enkele honderdduizenden tonnen per jaar.

 

Ook interessant

Release 18 21QUBZ

Release 18 21QUBZ

Release Notes 21QUBZ zaterdag 1 juni 2024 Zaterdag 1 juni 2024 gaat release 18 live van het 21QUBZ platform. De...